Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töredezik a hajam mit tegyek?

Töredezik a hajam mit tegyek?

 

9461_haj1.jpg

Ne essünk kétségbe! Hajunk a rendszeres mosástól, szárítástól és a különböző formázásoktól kopik, na és persze öregszik. De ha gondosan ápoljuk és törödünk vele meghálálja azt és újra fényessé, rugalmassá válik.

 

 

 

1. Tipp: Vágassuk a hajunk végét rendszeresen!

Szabaduljunk meg az eltöredezett részektől! Ezzel hajunk megújul és gyorsabban is fog nőlni, ugyanis így nem azzal lesz elfoglalva, hogy a káros részetoredez.jpgket regenerálja. Ha megvizsgáljuk hajunkat és a végén fehér kis részt látunk, az azt jelenti, hogy hajunk belseje felrepedt. Ettől kell megszabadulnunk! Viszont ha nagyon féltjük  és túl keveset vágatunk belőle illetve a felhasadt részbe vágunk bele azzal azt érjük el, hogy a haj továbbhasad. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül vágassuk rövidre hajunkat. Persze ha elhanyagoljuk és egyre csak halogatjuk végül nem lesz más megoldás.Ha ragaszkodsz a hosszabb hajhoz vágass belőle többször egy kicsit! 

 2. Tipp: Használjunk hajvégápolót!

Hajmosást követően ne feledjük a balzsamot, illetve a kondícionálókat. Lehet kapni a drogériákban különböző öblítést nem igénylő kifésülő sprayket, balzsamokat. Van kifejezetten töredezett- , szálkás-, száraz-, festett- ...stb hajra valók ami szintén nagyon hatásosak. A hajvégápoló egy olajos anyag, ami szintén alkalmas az eltöredésre hajlamos hajra. Ezt kizárólag a száraz hajravégre vigyük fel! Viszont természetes szerekkel is kiegészíthetjük a hajápolást.

Otthoni természetes hajápolás:

- Keverj össze 1tojássárgáját egy kis mézzel, fedd le a hajad és hagyd rajta 15 percig. Ez után jó alaposan öblítsd ki!

tojassargaja24.jpg

- Keverj össze tojássárgáját, olajat és hajbalzsamot. Ezután tekerd be a hajd folpackkal és egy vastag törölközővel és hagyd így 1 óráig. Ezután alaposan mosdd meg és utánna balzsamozd be!

-Sörös hajpakolás: 2dl sör keverj össze 1 tojássárgájával. Ezt jól masszírozd be a hajadba. 5 perc után jó alaposan öblítsd ki!

- Tojásos élesztős hajpakolás:
Szintén hatásos segítség fénytelen haj esetén, hiszen a tojás nagyszerű természetes fényesítőszer.
Hozzávalók:   1 tojás sárgája, 1 evőkanál méz, 10g élesztőmez.jpg

A tojás sárgáját a mézzel és az élesztővel jó alaposan eldogozzuk, amíg egyenletes, csomómentes masszát nem kapunk. Hűtőbe téve 2-3 órát állni hagyjuk. Használat előtt felkavarjuk, és a hajvégeket bekenjük vele. Kb. fél óra múlva alaposan leöblítjük először hideg majd meleg vízzel.

 

3. Tipp: Óvatosan a fésüvel!

21931-hajmosas-d0000e2c32d78f741acb3.jpgHajmosást követően hajunk kényessé válik. Így mikor meg megtöröljük ne dörzyöljük hanem inkább itassunk fel a vízet belőle törölközőnk segítségével. Kifésülésnél lehetőleg ritka fogú fésűt használjunk ne kefét. A bontást alulról felfelép20_1.jpg végezzük. Így elkerüljük a nagy gubancokat és a további töredezést. Legjobb ha hajunkat hagyjuk a szabad levegőn megszáradni, ám ha hajszárítóval dolgozunk ügyeljünk arra, hogy legalább 15cm-re tartsuk a hajunktól!