Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A zsíros haj

2011.03.29

8756_tn.jpg

Még csak most mostad meg, de máris zsíros a hajad?Ennél nincs is kellemetlenebb és dühítőbb Ez nem túl esztétikus látvány, hiszen ápolatlan külsőt kölcsönöz és ettől rendkívül rosszul tudod érezni magad. Most megtudhatod, hogy tudod kezelni zsírosodásra hajlamos hajad, hogyan ápold és csökkents a kellemetlen tüneteket.

 

 

A zsíros hajnak több oka lehet: - lehet örökletes

                                               - hormonális betegség válthatják ki

                                               - helytelen táblálkozás

                                                - stressz

 

Legfőbb oka a faggyúmirigyek túltermelődése. A fejbőr túlzott zsírosodása miatt a hajhagymák elzáródnak, ezzel megakadályozzák az optimális oxigén- és tápanyagellátást. Ezáltal a haj elvékonyodik és hullani kezd.

A hajmosás:

A mosásnál használt sampon kevésbé legyen krémes, lehetőleg legyentn6_o51375.jpg kéntartalmú, zsíros hajra való. Akármennyire zavaró és kellemetlen, ne mossunk naponta hajat! Csökkentsük heti 2 -3 alkalomra.  Kerüld el a "2 in 1"-ben termékeket. Öblítésnél langyos-hideg vízet használj, mert a forró víz csak tovább fokozza a faggyútermelést. Balzsamot csak a hajvégekre kenjünk a fejbőrre ne!

 

Tippek zsíros hajra:

-Citrom

Két citrom levét keverjük el fél liter forralt vízbe, majd hajmosás után ezzel öblítsük le hajunkat. Öt perc elteltével mossuk le.

-Rozmaring

Erős rozmaring tea főzettel öblítsük le hajmosás után hajunkat. Ez hatékony és lemosni se kell, nyugodtan rajta maradhat, nem okoz károsodást és kellemetlen szaga sincs tőle a hajnak.

-Almaecet

Egy kiskanál almaecetet keverjünk el fél liter vízben, és hajmosás után ezzel öblítsük le hajunkat. Nem szükséges lemosni.

-Egyéb gyógynövények

Zsíros haj ellen hatékony gyógynövény a cickafarok, csalánlevél, citromfű és a mentalevél. Ezekből is készíthetünk főzetet hajöblítéshez.