Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


9 aranyszabály a hajápoláshoz

2010.01.04

Szép esésű, ragyogó fényű, pompásan dús és extra haj - bármelyik nő elérheti mindezt, ha ügyel néhány dologra.

 

Kép 1. A kevesebb több

Ne nyúljanak minden mosás után feltétlenül a hajkondícionálóhoz, mert azzal túlápolják a hajukat. Ennek az lesz a következménye, hogy hajuk szálkássá válik és lelapult lesz. Hetente egyszer bőven elég hajkondícionálót használni.

 

 2. Fejmasszázs

Ne sajnáljanak fejbőrüktől alkalmanként egy-egy kis masszázst! Az ujjbegyeikkel gyengéden masszírozzák végig a fejüket, a homlokuktól a tarkójuk felé haladva. Remekül serkenti a vérkeringést és ezzel a hajnövekedést is.

 

 3. Optimális hajápolás

Ne használjanak állandóan 2 az 1-ben samponokat, mert a sampon és az öblítő különféleképpen hat és csak egymástól függetlenül képesek betölteni tulajdonképpeni funkciójukat. Pompás, ragyogó haj lesz a jutalmuk.

Kép 

4. Védelem a hő ellen

A hajszárító túl forró levegője káros lehet! A középső hőfokozat kíméli leginkább a hajat, a felbőrt, és csupán kicsivel hosszabb idő szükséges ahhoz, hogy megszárítsa. Ugyancsak fontos ügyelni arra, hogy a hajszárítót legalább 20 centi távolságra tartsák hajuktól.

 

5. Szépségtáp

Hajuk kedvéért is ügyeljenek az egészséges táplálkozásra! Töltsék fel tartalékaikat, egyenek sok zöldséget, gyümölcsöt és igyanak legalább 2-3 liter vizet, teát vagy édesítetlen gyümölcsleveket.

 

6. Friss víz

Bár kényelmes és praktius, mégse mossák semmi esetre se a hajukat a fürdővízben! Hogy miért ne? Mert a szappanmaradékoktól tompán néz kis. Mosás után inkább öblítsék át tiszta vízzel. A hajuk hálás lesz érte - és frizurájuk a legszebb fényében ragyog majd tőle.

 

 

Kép 7. Egészségkúra

Még akkor is, ha hosszú hajat szeretnének, rendszeresen vágassák le a végét! Csak így marad sörényük tartósan egészséges és ápolt.

 

 

8. Természetes száradás

Csökkentsék a hővel történő hajformázások mennyiségét! A hajsütő vas, a hajegyenesítő és a kreppvas pazar frizurát varázsol ugyan, hosszú távon azonban töredezett megjelenésű lesz tőlük a haj. Épp ezért korlátozzák inkább a használatukat.

 

9. Szárítási trükk

Használják mindig a hajszárítójuk diffúzorrátétjét! Így elég hely marad a hajszárító és a hajfelszín között, ráadásul a frizura sokkal természetesebbnek hat tőle. A végén pedig rövid ideig fújják át hideg levegővel a hajukat.